Складові частини плит

Звичайна кухонна плита складається з двох функціонально не залежних один від одного частин: варильної (конфоркою) панелі і жарильної шафи (духовки). Гладкі варильні панелі мають привабливіший зовнішній вигляд, гігієнічніші і зручніші в користуванні, чим панелі з виступаючими конфорками.

Панелі конфорок дуже часто закривають металевими або скляними кришками по естетичних і гігієнічних міркуваннях. Скляна кришка плити в піднятому положенні захищає стіну від забруднення і створює підвищені зручності користування. Її легко мити, чим сталеву. Механізм, що забезпечує плавне опускання кришки, і амортизатори на корпусі сприяють продовженню її довговічності. Легкознімна кришка панелі істотно полегшує прибирання. Знявши кришку, ви дістаєте доступ до самих важко доступних місць.

Духовка розташовується під варильною (конфоркою) панеллю.

Під духовкою розташований висувний ящик для зберігання посуду і різного приладдя. Якщо ящик легко висувається, а його дверці легко знімаються, то умови користування краще і проводити очищення легко. Містке відділення для посуду дозволяє розміщувати великі каструлі і сковорідки.