Розважальна Toshiba з великим екраном

Ноутбуки сімейства Toshiba Satellite відносяться до домашніх, тобто призначені для вирішення типового круга завдань: ведення домашніх справ, вчення, розваг. Завдяки своєму великому екрану модель Satellite P300 як не можна краще відповідає своєму призначенню. 

Такі мобільні комп'ютери можуть стати заміною настільної системи, правда, якщо вважати, що вона не буде постійно окупована завзятим геймером. 

Функціональність
Даний ноутбук оснащений глянсовим широким TFT-экраном з діагоналлю 17 дюймів, що забезпечує дозвіл 1440х900 пікселів (WXGA+). Це дозволить комфортно працювати з повчальними програмами, текстом, великою кількістю даних (наприклад, з обширними електронними таблицями), з комфортом відтворювати відео, проводити час за іграми.

Розважальне призначення ноутбука підкреслює наявність таких інтерфейсів як HDMI, S-Video, FireWire, які додані до основного набору (D-Sub, Wi-Fi, Bluetooth, Ethernet LAN, USB, ExpressCard/54). Окрім перерахованого тут є і мультиформатный картридер.

Дизайн

У дизайні нового покоління ноутбуків Toshiba, у тому числі і Satellite P300, розробники

постаралися якомога більше поверхонь зробити глянсовими. Все це блискуча пишність виглядає красиво до тих пір, поки ноутбук ще ніхто не чіпав. Якщо ви сіли за нього працювати, не помивши руки і без рукавичок, то відбитки пальців неминуче порушать естетику девайса.


Екранну кришку і головну панель сірого кольору додатково прикрашають сріблясті смужки. Класичний матовий пластик дістався лише нижній кришці корпусу, а екранну рамку зробили матовою сріблисто-сірою (під титан). 

Досить тонка екранна кришка в закритому і проміжних положеннях фіксується за рахунок тертя в петлевих шарнірах. Тому відкрити ноутбук удається лише двома руками, притримуючи корпус.

Рамка ЖК-экрана має ширші горизонтальні сторони і на верхній посередині розташована веб-камера, а трохи правіше - вбудований мікрофон.

Повнорозмірна клавіатура ноутбука складається з 105 клавіш і включає цифронаборный блок. Вона досить м'яка і безшумна, має тонку основу, яка злегка прогинається при натисненні на клавіші. 

Над клавіатурою по кутах головної панелі під декоративними хрестоподібними гратами розташовані стереодинамики виробництва Harman/Kardon. 


Між ними розміщені кнопка включення живлення і сенсорні кнопки для управління мультимедійним плеєром, оформлені біло-блакитним підсвічуванням.

Тачпад виконаний як частина головної панелі і не зливається з нею лише за рахунок іншого забарвлення і текстурованого покриття. У темноті його верхня кромка чітко позначається за допомогою смужки, що світиться. Крупні сріблясті "мишачі" кнопки - єдиний в ноутбуку елемент оформлення з металевим покриттям. 

Прямо під "мишачими" кнопками на передній панелі розташовані Ік-датчик і слот картридера, трохи лівіше - вмикач безпровідного з'єднання, оснащений індикатором, а правіше - два аудіороз'єми (мікрофонний вхід і вихід на навушники) і коліщатко регулювальника гучності.

Коли ноутбук вимкнений, неможливо здогадатися, що на передній кромці головної панелі зліва є логотип Satellite, що світиться, а посередині, під "мишачими кнопками" - системні індикатори.

На лівій грані корпуси розміщені аналоговий інтерфейс D-Sub, вентиляційний отвір, роз'єми S-Video і HDMI, гніздо підключення до LAN, два USB-порта, порт FireWire і слот ExpressCard.

відсік оптичного приводу, гніздо для підключення мережевого адаптера живлення і слот замку Кенсингтона.

Велика частина задньої стінки корпусу зайнята потужним петлевим шарніром екранної кришки.

Акумуляторна батарея розташована в задній частині нижньої кришки корпусу. Вона засувається в корпус по тих, що направляють з тильного боку корпусу і фіксується підпружиненою клямкою і замком.

Резюме
Універсальний домашній ноутбук з модним дизайном. Досить потужний по обчислювальних можливостях, оснащений всіма необхідними засобами комунікацій. Відеопідсистема, поза сумнівом, потужніше інтегрованих рішень, але все таки декілька обмежує вживання ноутбука для сучасних 3D-игор.