Газові плити

Вибрати газову плиту значно простіше. Всі відомі виробники випускають плити, використовуючи складені грати-підставки. Це не лише елегантно, але і практично. Складені грати можна вимити в посудомийній машині, та і саму газову плиту легко чистити.

Переконаєтеся, що ваша плита має систему Gas Control (Газ-контроль) або її аналог. Це спеціальна термоелектрична система, яка захистить вас від витоку газу, автоматично перекриваючи його подачу при раптово згаслому полум'ї. Звернете увагу, що системою захисту від витоку можуть бути обладнані або лише конфорки, або лише духовка, а може бути і те, і інше. Зрозуміло, найбільш переважний останній варіант. Втім, якщо ви не любите відриватися від процесу приготування їжі на довгий час, можна заощадити, вибравши модель без контролю над конфорками, - якщо полум'я згасне, ви напевно відмітите це. Але для газової духовки система газ-контроль вельми бажана.

Ще одна корисна функція газової плити - Система электроподжига. Електроподжіг може бути звичайний (коли після повороту перемикача потужності конфорки необхідно натискувати на кнопку піджига) і автоматичний. Це набагато зручніше, ніж користуватися сірниками або пьезозажигалкой. Крім того, функція автоподжига корисна з точки зору безпеки за відсутності системи Gas Control, описаної вище. 
Склокераміка