Цифрова "мильниця" - модний дарунок до Нового року

Нова цифрова камера - цілком пристойний дарунок навіть якщо ваш друг або кохана зовсім не фотограф. Все одно згодиться для поїздок, свят і просто для того, щоб зберегти на пам'ять важливу подію. Пристойну камеру зараз можна роздобути всього за 3000 рублів! І жодних особливих знань про специфіку зйомки не треба: вбудовані в апарат режими дозволять знімати і пейзаж зимового міста, і снігуря, що випадково сів на вітку поряд з вами. 

Цифрові "мильниці" прості у використанні, надійні, компактні. Мало того - цифровиков велика кількість, і кожного місяця з'являється щось новеньке. Спробуємо розібратися, що потрібне саме вам. 

Дозвіл. Не варто купуватися на домовленості продавця, якщо він рекомендує узяти ту або іншу камеру, мовляв, у неї на один або два мегапикселя більше. Відносно фотоапарата більше не завжди буває кращим. Якщо ви збираєтеся потім друкувати картки для домашнього альбому (10х15 см), позаочі хватит фотика з дозволом матриці 3 мегапикселя (Мп). Для друку картинок великого формату (від 13х18) буде потрібно 6 - 8 Мп. 

Трансфокатор. Зараз велика частина камер володіє як мінімум 3-кратним зумом. Це вистачить для більшості завдань. В недорогих моделей не варто розраховувати на те, що ви встановите ідеально точне збільшення внаслідок того, що зумирование відбувається не плавно, а ступінчасто. Але, як правило, для відпускних фотографій такої зум цілком підійде. 

Розмір і вага. Якщо ви збираєтеся постійно ходити з фотоапаратом (а раптом побачите щось любопытненькое?), то чим компактнее "мильниця", тим краще. Але тоді доведеться поступитися деяким набором закладених в апараті функцій. 

Швидкість роботи. Більшість камер включаються і фокусуються майже миттєво, але є і такі, які "вважають" декілька секунд над кожною операцією. Бажано, щоб фотоапарат включався за секунду, мав швидку і чітко працюючу систему фокусування. Інакше ви раз по раз пропускатимете найцікавіше. 

Важливе питання - живлення. Батареї АА дешеві і є скрізь. З іншого боку, у них є осоружна звичка - вичерпувати запас енергії в самий непідходящий момент, а у вас, як на зло, немає при собі запасних! Є ще один мінус: батареї великої ємкості досить дороги, і міняти їх доводиться при інтенсивній зйомці часто. Можна, звичайно, тягати з собою акумулятори АА і заряджання. Але тоді вже краще брати заряджання для зарядки фірмового акумулятора. Крім того, літієво-іонні акумулятори дозволяють зробити камеру компактнішою і легшою. 

Цифрова камера допоможе вам робити якісні знімки навіть в складних умовах. Ось найбільш популярні режими зйомок, які є майже у всіх "мильницях": "портрет", "спорт", "пейзаж", "макро", "нічний портрет", "нічний пейзаж", "сніг", "пляж", "текст", "фейєрверк", "квітка", "церемония/музей", "автопортрет", "вечірка, діти", "контровой світло", "зйомка з проводкою" (відстежування камерою рухомого об'єкту), "при свічках", "захід", "призначений" для користувача. Вибравши один з них, ви підкажете камері, що за кадр збираєтеся зробить. 

Поштовий телефон

Сертифікат

 Hi-Tech для Нового року

Світло в холодильнику