Ноутбуки Toshiba satellite L300

Така доступна "Елька"  

Ноутбуки Toshiba Satellite L300 позиціюють виробником, як серія доступних комп'ютерів, здатних забезпечити власникові надійний зв'язок, розваги і роботу. Вони виконані в практичному витонченому дизайні, не відволікаючому від роботи або відпочинку за комп'ютером. 

Ноутбуки такого типа часто бувають першою покупкою і стають робочими конячками, що допомагають в роботі, навчанні і відпочинку. 

Функціональність
Ноутбуки Toshiba Satellite L300 оснащені широким 15,4-дюймовим TFT-экраном з глянсовим покриттям Toshiba TruBrite, що підтримує дозвіл 1280х800 пікселів (WXGA). Відеопідсистема побудована на інтегрованому вирішенні Intel GMA X3100. Проведення відеоконференцій забезпечують вбудовані веб-камера і мікрофон. 

Комп'ютери сімейства Satellite L300 оснащені основними інтерфейсами, необхідними для зв'язку із зовнішніми пристроями: Wi-Fi, Ethernet LAN, USB. 

Порти USB володіють функцією Sleep Charge, що дозволяє заряджати через них мобільні телефони і плеєри, навіть коли ноутбук вимкнений.

Для підключення зовнішнього монітора передбачений аналоговий відеоінтерфейс D-Sub. Наявність слота ExpressCard/54 забезпечує додаткові можливості по обміну даними і розширенню конфігурації ноутбука. 

Дизайн
У дизайні сімейства ноутбуків Toshiba Satellite L300, і зокрема даній моделі, розробники постаралися поєднати стиль і практичність. 


Екранна кришка зверху традиційно прикрашена крупним логотипом компанії і має сріблясте матове покриття. Таке ж - на більшій частині головної панелі. Для останніх елементів конструкції (екранної рамки, клавіатури, нижньої кришки корпусу) застосований класичний матовий чорний пластик. Глянсове покриття має лише ЖК-экран.

Досить тонка екранна кришка в закритому положенні фіксується за допомогою двох замків, що відкриваються за допомогою клямки, розташованої на верхній кромці кришки посередині. Ледве нижче розташована вбудована веб-камера, зліва від якої знаходиться мікрофон. 


Повнорозмірна клавіатура ноутбука складається з 87 клавіш. Вона досить м'яка, відгукується тихим звуком при наборі і має досить тонку основу, яка злегка прогинається при натисненні на клавіші. 


Над клавіатурою на чорній смужці по кутах розташовані стереодинамики. Недалеко від лівого знаходиться кругла кнопка включення живлення.

Тачпад розташований нижче за клавіатуру з невеликим зрушенням вліво і на пару міліметрів заглиблений в головну панель, а сріблясті "мишачі" кнопки розташовані врівень з поверхнею. Вони не дуже легко піддаються натисненням і відгукуються чітким клацанням. 

Прямо під "мишачими" кнопками на передній кромці головної панелі розташовано п'ять системних індикаторів зі світлодіодним підсвічуванням (живлення від мережі, включення живлення, заряд батарей, активність жорсткого диска, активність слота Express Card). 

На панельке посередині передній грані корпусу знаходяться вмикач безпровідного з'єднання, оснащений індикатором, два аудіороз'єми (мікрофонний вхід і вихід на навушники) і коліщатко регулювальника гучності. 


На лівій грані корпуси розміщені аналоговий відеоінтерфейс D-Sub, вентиляційний отвір, гніздо мережевого підключення (LAN), два USB-порта, слот ExpressCard/54.

На правій грані знаходяться ще один USB-порт, відсік оптичного приводу, позаду якого знайшлося місце для гнізда мережевого адаптера живлення і слота замку Кенсингтона.

На задній стінці корпусу справа розташовано гніздо модемного підключення і більше жодних роз'ємів тут немає. 


Акумуляторна батарея розташована в задній частині нижньої кришки корпусу. Вона фіксується підпружиненою клямкою і замком.

Резюме
Модель з витонченим і спокійним дизайном, не дуже обтяжлива по вазі і габаритам, і доступна за ціною. Досить потужна по обчислювальних можливостях, має найнеобхідніші засоби комунікацій. Інтегрована підсистема не дозволить насолодитися сучасними 3D-играми, але з простішими варіантами ігор і мультимедійними додатками проблем не виникне