Lenovo IdeaPad Y710

Lenovo IdeaPad Y710 це незвичайний по дизайну ноутбук з 17-дюймовим екраном і потужною начинкою, призначений для розваг, у тому числі і для сучасних ігор. Геймерський статус підкреслюють спеціальні органи управління і покращувана звукова система. Крім того, комп'ютер оснащений інтерактивною захисною системою, що дозволяє легко захистити комп'ютер від несанкціонованого доступу. 

Ця система під назвою VeriFace здійснює візуальну ідентифікацію, розпізнає обличчя власника за допомогою вбудованої веб-камеры, і має декілька варіантів налаштування з різною мірою захисту. Вона не лише не допустить чужака до управління, але і зафіксує кожну спробу, сфотографувавши обличчя "зломщика". 

Функціональність
Звукова підсистема даного комп'ютера складається з чотирьох динаміків і сабвуфера, відповідаючи стандарту Dolby Home Theater, а мультимедійний центр володіє сенсорними клавішами і іншими органами управління з яскравим фірмовим дизайном.

У комп'ютері є спеціальна ігрова зона, оснащена додатковим екраном, перемикачем продуктивності ЦПУ ("Тішина"/"нормальная"/"турбо") і програмованими кнопками для швидкого виклику часто використовуваних утиліт. 

Дана модель оснащена потужним відеоадаптером ATI Mobility Radeon HD2600 з 512 Мбайт "на борту" і широким ЖК-экраном з діагоналлю 17-дюймов, що забезпечує не лише підтримку широкого спектру мультимедійних розваг, але і комфорт в 3D-играх, у тому числі з останнього покоління.

У ноутбуку встановлені універсальний DVD-привод з підтримкою двошарових дисків, мультиформатный картридер, що підтримує карти форматів SD, MMC, MemoryStick (PRO), xD Picture і слот ExpressCard/54. Крім того, тут є повний набір сучасних інтерфейсів зв'язку: Ethernet, Wi-Fi, Bluetooth, IRDA, а також вбудований модем. Є тут і цифровий відеоінтерфейс HDMI. 

Дизайн
Дизайн ноутбуків сімейства Lenovo IdeaPad виглядає дуже свіжо завдяки вживанню нестандартних рішень. Наприклад, в даній моделі цікаво зроблена екранна кришка. Її поліровану поверхню по аналогії із забарвленням автомобілів можна охарактеризувати як "фіолетовий металік", а можна порівняти із зоряним піднебінням. 

Нижня частина кришки має злам на кут приблизно в 120 градусів, співпадаючий із скосом задньої грані корпусу. У тонкому виступі на задній торцевій частині корпусу знайшлося місце для двох високочастотних динаміків акустичної системи, захищених декоративними гратами.

Друга родзинка дизайну в тому, що в екрану відсутня звична рельєфна рамка з пластика - його поліроване скло доходить практично до торців кришки. Рамка, все ж є, але "вбудована". Посередині її верхньої сторони розташована веб-камера з дозволом 1,3 Мпікс. 

Крім того, ЖК-экран завдяки вживанню технології VibrantView виглядає дуже незвично, переливаючись дрібними іскорками. Перше враження - дуже яскраве, але є підозріння, що очі втомлюватимуться швидше, ніж при роботі за звичайним екраном, особливо якщо врахувати дуже високий стандартний дозвіл екрану (1920х1200 пікселів).

У обробці головної панелі поєднуються чорний матовий і глянсовий пластик. У лівому верхньому кутку на глянсовій вставці розташовані кнопка включення живлення і фірмова кнопка "NOVO", що є потужним інструментом і тому що вимагає обережності в обігу. 

Річ у тому, що при вимкненому живленні натиснення на неї ініціює запуск процесу відновлення системи, тобто користувач може безповоротно втратити інформацію, розташовану в розділі З жорсткого диска. Коли комп'ютер знаходиться в робочому достатку, кнопка "NOVO" нешкідливіша і служить для зміни схеми живлення. 

Симетрично в протилежному кутку глянсової панелі розташовані оранжева кнопка для перемикання доступу до кнопок медиаплеера/эквалайзера і дугоподібний оранжевий регулювальник гучності звучання. Ближче до центру розробники розмістили сенсорні кнопки (теж з оранжевим підсвічуванням), службовці для управління медиаплеером, звуком і налаштування еквалайзера. 

Клавіатура в даній моделі складається з 84 клавіш. Вона приємна на дотик і практично безшумна. Претензії до неї можна пред'явити хіба що за розташування клавіш Del і Ctrl не в кутах, що дратуватиме тих, КТО часто доводиться набирати об'ємні тексти. 


Праворуч від основної клавіатури знаходиться виділена ігрова зона, яка включає невеликий ЖК-экран, перемикач режимів роботи ЦПУ, кнопка, що управляє режимом відображення екрану; три програмовані кнопки для виклику призначених для користувача утиліт і блок кнопок-стрілок. 

Тачпад і "мишачі" кнопки, виконані з чорного матового пластика, відрізняються хорошою чутливістю. Тачпад оснащений смужками вертикальної і горизонтальної прокрутки, які ніяк не позначені, але при попаданні на них пальця виявляються появою на екрані відповідних піктограм.

Поблизу передньої кромки, лівіше тачпада, на мини-панельке знаходяться три блакитні світлодіодні індикатори: включення живлення, режиму заряду батареї і активності безпровідного з'єднання. А на вузькій смужці, розділяючою тачпад і клавіатуру змонтована пара стереомикрофонов.

Велику частину передньої грані займають декоративні грати, під якими знаходиться пара стереодинамиков. Посередині розташований слот картридера, вимикач безпровідного з'єднання і відповідний індикатор, вмикач посилення басів, Ік-датчик і два аудіогнізда: мікрофонний вхід і вихід на навушники, поєднаний з цифровим виходом SPDIF. 

Зліва на корпусі розміщено гніздо підключення мережевого адаптера живлення, вентиляційний отвір, відеоінтерфейс D-Sub, перемикач відображення на дисплеї або зовнішньому екрані, гнізда мережевого і модемного підключення, слот ExpressCard/54, HDMI-разъем, два USB-порта і роз'єм FireWire.

На правій грані корпусу, в передньої кромки знаходиться відсік, в який встановлюється додатковий жорсткий диск з можливістю "гарячої" заміни. У комплект входить додатковий контейнер для HDD. 

Далі розміщений відсік оптичного приводу, а за позаду нього - два USB-порта і слот замку Кенсингтона.

При погляді на ноутбук ззаду видно лише скошена частина кришки і виступаюча частина корпусу, до якої вона кріпиться. 

Батарейний відсік знаходиться на нижній кришці корпусу ближче до задньої кромки. Акумуляторна батарея фіксується в нім за допомогою двох підпружинених клямок, що відсовуються в протилежні сторони. 

Зверху над батареєю під квадратними гратами розташований динамік сабвуфера, доповнюючий звучання чотири інших динаміків.


Резюме
Оригінальний по дизайну і потужний ігровий ноутбук з 17-дюймовим екраном. Володіє гнучкими налаштуваннями, візуальною системою захисту і дозволяє як слід пограти