Що б нам таке охолодити?

Без холодильної шафи неможливо представити сучасну міську квартиру. Нехай навіть в нім нічого зберігати. Але він має бути. А раптом що-небудь та з'явиться. Говорити про "бюджетні" і "народні" холодильники ми не будемо. Це зовсім не по-літньому нудно і безпорадно. Як щодо холодильника, що володіє власним шостим відчуттям? 

Будь-який холодильник сучасній людині не підійде - агрегат неодмінно має бути просунутим і навороченим. Звичайно, прості бюджетні моделі можна зустріти і зараз, але це все навіть не вчорашній - позавчорашній день. І хай морозять вони не гірше, ніж новинки холодильного ринку - вони нецікаві вже тим, що всього лише морозять і охолоджують. Як обійтися без режимів економії електроенергії? І що робити, якщо в холодильника немає функції подачі охолодженої води? Яким попелом посипати голову через відсутність вакуумних контейнерів? І, нарешті, де узяти ритуальний меч для харакірі, якщо холодильник не здатний здійснювати циркуляцію повітря по всій камері для рівномірного охолоджування того, що в нім зберігається? 

Шосте відчуття Whirlpool 
Знайомтеся - Whirlpool Side-by-Side FRSS36AF25/3. Його корисного об'єму вистачить, щоб зберігати достатню кількість продуктів для великої сім'ї. Або - запаси для автономного мешкання неодруженого протягом пари тижнів. Як-не-як 642 літри! До речі, про неодружених. Тим молодим романтикам, які звиклися купати своїх дівчат в шампанські, цей холодильник дуже навіть згодиться: у нього влізає стільки пляшок з "Радянським", що хватит наповнити пінним напоєм ванну середніх розмірів. Ще і місце під фрукти для романтичної вечері залишиться. Ну, і для пачки пельменів - треба ж чимось харчуватися в очікуванні панночки. 

Система "Total No Frost" ідеально личить тим, КТО і вважати не бажає про разморозке холодильника. Врешті-решт, в нашому житті і без того вистачає проблем. 

Що ще? А ще варто відзначити одну з чудових властивостей Whirlpool Side-by-Side FRSS36AF25/3 - наявність "шостого відчуття". Датчики цієї системи підстроюються до змін температури і коректують її, щоб забезпечити тривале збереження свіжого вигляду, запаху і смаку продуктів. А система Multiflow, керована "шостим відчуттям", нагнітає холодне повітря або рівномірно по всьому простору холодильника, або в задане місце, гарантуючи ідеальність умов зберігання продуктів на будь-яких полицях. Для чого це потрібно? Ну, скажімо, потримав дверці холодильника відкритими ледве довше - і ось вже жарке повітря кухні кинулося псувати продукти. А тут на варті система Multiflow - не дає згубному теплу нагрівати свіжоохолоджену полуницю. 

Є в Whirlpool Side-by-Side FRSS36AF25/3 ще дві чудові функції. 

Перша - "вечірка". Яка сучасна молода людина не владнує у себе вечірки на десяток-другой гостей? А як під час вечірки обійтися без прохолодних напоїв (раз! і остудили) і величезної кількості льоду? Зовнішній диспенсер води і льоду, а також змінний фільтр забезпечать безперебійне постачання кристальне чистою водою і льодом всю компанію. Ну, або велику сім'ю. 

Інша функція - "відпуск" - дозволяє виїхати на відпочинок і не вважати про те, що трапиться з агрегатом і продуктами, що залишилися, за час відсутності господаря. Варто додати, що всіма цими функціями легко управляти за допомогою LCD-дисплея. 

Якщо відверто немаленький Whirlpool Side-by-Side FRSS36AF25/3 вам ні до чого, можна звернути увагу на Whirlpool ARC 7690. У цій моделі є практично все те ж саме, лише розміри агрегату декілька менше. Зате в нім є дві спеціальні полиці для піци. 

Спразі - ні! 
Два холодильники марки Electrolux - Source і Glacier - схожі так, як можуть бути схожі лише брати-погодки. 

Electrolux Source, як старший, більше: його корисний об'єм - 311 літр. Його головна відзнака від побратима - ємкість для питної води на 36 літрів, яку він сам же і очищає. Навіть якщо злим комунальникам прийде в голову відключити воду без запобігання, власникам Source декілька днів спрага загрожувати не буде. 

А "меньшой" Electrolux Glacier - ідеальний апарат для любителів частих і багатолюдних жарких вечірок. Його можна підключити до водопроводу, і він буде гарантовано і безперебійно забезпечувати молодь, що веселиться, льодом для коктейлів і соків. Півтора кілограмів в добу цілком вистачить, щоб ні в чому собі не відмовляти. 

Окрім цих видатних здібностей, обидві моделі уміють чудово зберігати продукти. Само собою зрозуміло, і Source, і Glacier володіють здатністю не обростати льодом зсередини. Нарешті, брати Electrolux прекрасно економлять електроенергію і, що важливо, Source і Glacier майже не шумлять. Деколи, для того, щоб упевнитися в тому, що вони працюють, потрібно притиснутися вухом до прохолодної стінки. 

Господар! Ти мене чуєш?! 
Чу! Чуєте? Ні, це не галюцинації - вас дійсно хтось зве. І не просто зве, а обурено. І цей хтось - Liebherr CTNes 3153 Premium. А обурюється він тим, що ви забули його закрити. Звичайно, подібною функцією сьогодні мало кого здивуєш, але то хіба мало у нас сучасних, здавалося б, холодильників, які не виучені людській мові? А вже здібності скаржитися на неполадки - і тим більше. А ось Liebherr CTNes 3153 Premium уміє повідомити і про те, що захворів. 

Окрім іншого, ця модель хороша тим, що її можна відкрити без допомоги рук, якщо раптом вони зайняті або чимось забруднені. Абсолютну більшість агрегатів не уміють відкривати свої дверці по нашому бажанню. Окрім Liebherr CTNes 3153 Premium, який має спеціальний штовхальник якраз для таких випадків. До речі, коли дверці щільно закриті, а електрика, не дай бог, відключили, ця модель здатна зберігати холод майже доба, не розморожуючись. Само собою, передбачена в нім і функція No frost. З "прямих обов'язків" слід зазначити функцію швидкого заморожування, при якому в продуктах зберігаються всі корисні властивості. 

Скажи мікробам "Немає!" 
Я знаю: ви - прихильник здорового способу життя! Значить, ви зумієте оцінити здібності холодильника Sharp SJ-F95PEBE, який уміє не просто охолоджувати і заморожувати продукти, але і забезпечує оптимальні умови для їх тривалого зберігання. 

Наприклад, в Sharp SJ-F95PEBE передбачена система очищення повітря з одночасною його іонізацією - Plasmacluster. При цьому холодильник вбиває мікроби, які могли б прискорити процес псування продуктів. 

З інших особливостей даної моделі відзначимо здатність підтримувати потрібний рівень вологості в холодильній камері, а також гібридну систему охолоджування продуктів, яка забезпечується двома способами. Алюмінієва пластина в задньої панелі охолоджується спеціальним чином і рівномірно охолоджує повітря у всій камері. А додатковий рівномірний розподіл холодного повітря забезпечується бічним обволікаючим потоком, циркулюючим уздовж стінок. Завдяки цій системі відсутня інтенсивна продувка камери, що дозволяє зберегти набагато вищий рівень вологості, чим зазвичай. Але і це ще не все. Одна з бід, переслідуючих власників холодильників, - це поява з часом неприємних запахів усередині камери, а також змішування їх один з одним. Нікому не подобається, коли сир починає пахнути рибою, а сир - луком. Так от Sharp SJ-F95PEBE дезактивує запахи, не даючи їм зіпсувати наш настрій гастронома. 

Ну і, нарешті, розміри. Цей холодильник для запасливих людей: він володіє 605 літрами спільного об'єму, з яких 394 літри, - це холодильна камера, 211 - морозилка. Власне, вся система охолоджування і очищення повітря оптимально личить саме для тривалого зберігання великої кількості всіляких продуктів. 

А навіщо нам повітря? 
Які лише досягнення науки і техніки не використовують виробники холодильників для того, щоб допомогти нам зберегти продукти якнайкращим способом. Ось, наприклад, Ariston MBT 2012 IZS. Його творці не задовольнилися класичними методами зберігання - охолоджуванням і заморожуванням, які, до речі, в цій моделі працюють на "п'ять". Ariston MBT 2012 IZS обладнаний генератором, який в лічені секунди може викачати повітря з двох спеціальних контейнерів. Відомо, що у вакуумі все зберігається значно довше, ніж в звичайних умовах. Дана можливість дозволяє набагато довше зберігати без заморожування, наприклад, свіжу рибу і парне м'ясо. Або, скажімо, блюда японської кухні, які, як відомо, довго не живуть. Крім того, ці ж контейнери можна використовувати при приготуванні блюд в мікрохвильовій печі. Якщо, звичайно, така необхідність виникне.